Efektní nízkosaxcharidový dezert, potěší jistě každou návštěvu...
- 1h
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Krém | |
---|---|
500 g |
500 g |
10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
2 hrsti |
2 hrsti |
Postup přípravy
-
Smetanu zahřát k bodu varu, vmíchat sladidlo, vanilku a želatinu. Nalít do formiček (misek) a nechat stuhnout. Ozdobit dle nálady
-
Pokud chcete barevnou, dělat nadvakrát, mezi vrstvami musí úplně stuhnout! Já jsem polovinu obarvila šťávou z rozvařených malin.
Makronutrienty
21%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 923 kJ | 1 194 kJ |
Kalorická hodnota | 221 kcal | 285 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,36 g
2,06 g |
8,23 g
2,66 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,636 SVJ | 0,823 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
21,1 g
12,9 g |
27,3 g
16,7 g |
Bílkoviny | 2,89 g | 3,74 g |
Sůl | 0,065 g | 0,085 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů