Lowcarb panini, lepší než klasika!
- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
60 g |
60 g |
2 kusy |
2 kusy |
vláknina psyllium, jitrocelová 7 g |
7 g |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Mozzarellu rozmixujeme s vejci a přimícháme psyllium. Směs rozlijeme na plech vyložený pečicím papírem a rozetřeme na tenkou placku. Pečeme v rozehřáté troubě na 160 stupňů 6-8 minut.
-
Na upečené těsto rozetřeme 1/2 paloučku (či lučiny) posypeme oregánem a poklademe sýrem se šunkou. Těsto přeložíme napůl a dáme zapéct do grilu na panini.
Makronutrienty
5%
51%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 820 kJ | 1 468 kJ |
Kalorická hodnota | 196 kcal | 351 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,46 g
0,577 g |
2,62 g
1,03 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,146 SVJ | 0,262 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,3 g
6,33 g |
23,9 g
11,3 g |
Bílkoviny | 15,3 g | 27,3 g |
Sůl | 1,65 g | 2,95 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů