Pangasius v schwarzwaldskej šunke s avokádovým šalátom.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
pangasius filet | 300 g |
olivový olej | 50 ml |
koření na ryby | 1 lžička |
šunka sušená, schwarzwaldská šunka | 100 g |
špenát, čerstvé listy | 1 hrst |
tymián sušený | 2 g |
citronová kůra sušená mletá | 2 g |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
vajíčka | 1 kus |
avokádo | 1 kus |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
zakysaná smetana | 3 lžíce |
cibulka jarní, sečka | 2 kusy |
chilli sušené mleté | 1 špetka |
sůl | 0,5 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
2 ks pangasius si prekrojíme na menšie kúsky,posolime, okoreníme, pridame tymián, citronovú kôru, štipku chilli a polejeme olivovým olejom, jemne premiešame, aby sa chute spojili, na rybku priložme lístky špenátu a to celé obalíme v šunke. Pečieme z obidvoch strán po 3minutky.
-
Uvaríme si 1vajičko natvrdo, očistíme si 1 avokádo, polku cibule(lepšia je však jarná cibuľka) trošku chilli papričky, toto všetko pokrájané na kocky, dochutíme citrónovou šťavou, sol,čierne korenie a pridáme 2-3PL kyslej smotany. Šalát je veľmi chutný ,svieži a ľahký, výborne sa hodí k rybe ale aj kuraciemu mäsku.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů