Panenka s rozmarýnem

Dáša

Panenka s rozmarýnem

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
vepřová panenka 550 g
rozmarýn 2 snítky
česnek 2 stroužky
olivový olej 2 lžíce
máslo čerstvé 1 lžíce
hladká mouka pšeničná 1 lžíce
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
hořčice plnotučná 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Ráno panenku nařízněte a prošpikujte na kousky nakrájeným česnekem a snítkou rozmarýnu. Potřete olivovým olejem a dejte do lednice odpočinout. Na teflonovou pánev kápněte trochu oleje a panenku na něm ze všech stran opečte. Pak ji přendejte na pekáček do rozpálené trouby a pečte na 180 st. Do pánve po panence dejte kousek másla, rozehřejte a zaprašte moukou. Přidejte trochu vody nebo vývaru a rozmíchejte. Dále dejte lžíci hořčice a dochuťte solí a pepřem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů