Panenka s rozmarýnem
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vepřová panenka | 550 g |
rozmarýn | 2 snítky |
česnek | 2 stroužky |
olivový olej | 2 lžíce |
máslo čerstvé | 1 lžíce |
hladká mouka pšeničná | 1 lžíce |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
hořčice plnotučná | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
Ráno panenku nařízněte a prošpikujte na kousky nakrájeným česnekem a snítkou rozmarýnu. Potřete olivovým olejem a dejte do lednice odpočinout. Na teflonovou pánev kápněte trochu oleje a panenku na něm ze všech stran opečte. Pak ji přendejte na pekáček do rozpálené trouby a pečte na 180 st. Do pánve po panence dejte kousek másla, rozehřejte a zaprašte moukou. Přidejte trochu vody nebo vývaru a rozmíchejte. Dále dejte lžíci hořčice a dochuťte solí a pepřem.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů