Pikantní lowcarb naložená zelenina se hodí ke grilování, na Silvestra, na oslavy :)
Děkujeme Věře Husákové za super recept :)
- 1h:30m
- 25 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Papričky | |
---|---|
25 kusů |
25 kusů |
200 g |
200 g |
150 g |
150 g |
3 kusy |
3 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
nakonec do každé skleničky s papričkami 6 lžiček |
6 lžiček |
Nálev | |
1,5 litrů |
1,5 litrů |
0,5 litru |
0,5 litru |
220 g |
220 g |
60 g |
60 g |
15 kuliček |
15 kuliček |
15 kuliček |
15 kuliček |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
hořčičné semínko celé, žluté/bílé 1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
U papriček uříznu stopku a zbavím semínek,5-7 minut povařím v nálevu,aby změkly a nechám vychladnout.
Mezitím si udělám náplň a cukrářským sáčkem naplním papričky,nechám v lednici nastojato cca hodinu ztuhnout.
-
Naplním do skleniček,do každé dám nálev,ve kterém jsem vařila papričky a ještě přidám lžičku oleje,uzavřu a nechám pár dní uležet.
-
nálev-1.5l vody, 0,5l octa, 220g erythritolu, 60g soli,15 kuliček nového koření, 15 kuliček celého pepře, 2 bobkové listy, 2 hřebíčky, celá skořice, lžíce hořčičných semínek-vařím 15 minut, pak přecedím.
Makronutrienty
42%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 249 kJ | 268 kJ |
Kalorická hodnota | 59,6 kcal | 64 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,03 g
0,253 g |
5,4 g
0,271 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,503 SVJ | 0,54 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,74 g
1,67 g |
5,09 g
1,79 g |
Bílkoviny | 2,28 g | 2,44 g |
Sůl | 2,53 g | 2,72 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů