PÁLIVÉ PAPRIČKY PLNĚNÉ SÝREM
Pikantní lowcarb naložená zelenina se hodí ke grilování, na Silvestra, na oslavy :) Děkujeme Věře Husákové za super recept :)
- 1h:30m
- 25 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 25 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
paprika čili pálivá | 25 kusů |
čerstvý sýr kozí | 200 g |
lučina | 150 g |
česnek stroužky | 3 kusy |
sůl | 0,5 lžičky |
olivový olej panenský | 6 lžiček |
voda | 1,5 litrů |
ocet kvasný lihový | 0,5 litru |
erythritol, sukrin | 220 g |
sůl | 60 g |
nové koření | 15 kuliček |
pepř černý celý | 15 kuliček |
bobkový list celý sušený | 2 kusy |
hřebíček celý | 2 kusy |
skořice celá | 1 kus |
hořčičné semínko celé, žluté/bílé | 1 lžíce |
Postup přípravy
-
U papriček uříznu stopku a zbavím semínek,5-7 minut povařím v nálevu,aby změkly a nechám vychladnout. Mezitím si udělám náplň a cukrářským sáčkem naplním papričky,nechám v lednici nastojato cca hodinu ztuhnout.
-
Naplním do skleniček,do každé dám nálev,ve kterém jsem vařila papričky a ještě přidám lžičku oleje,uzavřu a nechám pár dní uležet.
-
nálev-1.5l vody, 0,5l octa, 220g erythritolu, 60g soli,15 kuliček nového koření, 15 kuliček celého pepře, 2 bobkové listy, 2 hřebíčky, celá skořice, lžíce hořčičných semínek-vařím 15 minut, pak přecedím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů