Paleo Mrkvový Dort
- 1h:10m
- 8 porcí
- jednoduché
- Dorty
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Paleo
- Pečení
- Pečivo
- Primal
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mrkev | 4 kusy |
cuketa | 1 kus |
ořechy vlašské | 1 hrnek |
vejce slepičí střední, m | 5 kusů |
mouka kokosová | 50 g |
skořice mletá | 2 lžičky |
kardamom mletý | 1 lžička |
muškátový ořech mletý | 1 lžička |
nové koření mleté | 1 lžička |
banány | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Mrkev oloupeme a nakrájime na kusy společně s cuketou a banánem. Pokud nechcete, aby byly v dortu vidět zelené kousky, oloupejte i cuketu, poté už ji v testě opravdu nikdo nepozná.
-
Mrkev, banán a cuketu dáme do sekáčku a nasekáme na malé kousky.
-
Nasekanou směs v míse smícháme s vejci a kořením. Přidáme prosátou kokosovou mouku a vše důkladně promícháme.
-
Dortovou formu vyložíme zmačkaným pečícím papírem, přesuneme do ní těsto a zarovnáme špachtlí. Pečeme 1 hodinu na 160 °C.
-
Poté co dort vychladne ho vyndáme z formy a dozdobíme polevou a "karamelizovanými" vlašskými ořechy (opečené nasekané ořechy na lžíci ghee, dle chuti lze přidat sladidlo). Na obrázku je poleva z kešu a kokosového krému, protože se u nás mléčné výrobky téměř nejí. Pokud s nimi ale nemáte problém, krém bude určitě výborný i z čerstvého sýra.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů