- 40m
- 20 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
400 g |
400 g |
mouka mandlová z mandlových jader 100 g |
100 g |
35 g |
35 g |
35 g |
35 g |
160 ml |
160 ml |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
4 kusy |
4 kusy |
Na ozdobu | |
2 snítky |
2 snítky |
1 hrst |
1 hrst |
10 g |
10 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
Po upečení | |
2 lžíce |
2 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
Postup přípravy
-
Květák jsem rozmixovala v kuchyňském robotu na konzistenci kus kusu a povařila ve vodě cca 5 minut. Následně jsem jej slila přes utěrku a sítko a po vychladnutí jsem skrze utěrku vymačkala přebytečnou vodu z květáku tak, jako ukazuji v receptu na květákovou pizzu ZDE.
-
Ostatní ingredience smíchám dohromady a přidám květák zbavený vody.
Do plechu (35 cm x 25 cm) dám pečící papír a propracované těsto rozetřu na papír.
-
Vršek ozdobím rozmarýnem, pokrájenými olivami, nasekanými sušenými rajčaty a pokapu olivovým olejem.
Vložím do předem vyhřáté trouby na 210°C a peču 25 minut.
Nadýchaný chléb mašlovačkou potřu olivovým olejem smíchaným s prolisovaným česnekem, nechám vychladnout a nakrájím.
Makronutrienty
27%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 930 kJ | 500 kJ |
Kalorická hodnota | 222 kcal | 119 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,13 g
2,34 g |
4,9 g
1,26 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,913 SVJ | 0,49 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,2 g
5,64 g |
9,79 g
3,03 g |
Bílkoviny | 6,43 g | 3,45 g |
Sůl | 0,937 g | 0,504 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů