Palačinky z rýže a ořechů

MY

Hledala jsem recept na palačinky: bez obsahu živočišných složek (vajec, mléka) a kypřidel jednoduchých na přípravu netrhajících se při smažení. A mám je! Pro normální všežravce budou zřejmě hodně alternativní volbou, ale možná i ty překvapí.

Palačinky z rýže a ořechů

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
rýže jasmínová natural 250 g
ořechy vlašské 40 g
voda 200 ml
sůl himálajská jemná 1 g
kokosový olej 1 lžíce

Postup přípravy

  1. Rýži a ořechy propláchnout vodou a nechat přes noc namočené. Ráno slít, přidat čistou vodu a rozmixovat se špetkou soli v mixéru na těsto.

  2. Pánev pomazat kokosovým olejem, který palačinky krásně provoní. Pánev rozpálit a poté snížit na střední výkon a smažit. Neroztrhala se mi ani první

  3. Pokud je budete podávat hned, budou křupavé. Doporučuji je vrstvit na sebe, přiklopit a nechat min půl hodiny navlhnout. Pak už půjdou krásně smotat.

  4. A teď už jen naplnit a ozdobit tím co máte rádi. Já jsem tentokrát rozvařila mražené třešně z loňské úrody a výsledek byl famózní.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů