Palačinky na slano ze strouhanky

Jídelní plán

Staré rohlíky, chleba, zůstanou občas v každé domácnosti. Hlavně kváskového pečiva je mi líto - suším ho a využívám na strouhanku. A protože se snažíme omezit odpad, a hlavně ten potravinový, vyzkoušeli jsme z ní palačinky. Nejsou špatné ani na sladko, ale doporučujeme je spíš ve slané variantě.

Palačinky na slano ze strouhanky

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
strouhanka 2 hrnky
vejce slepičí velké, l 2 kusy
mléko 2,5 hrnky
petrželka, petrželová nať 1 hrst
vepřové sádlo 1 lžička
kypřící prášek do pečiva 2 lžičky

Postup přípravy

  1. Petrželovou nať nasekáme na jemno. Veškeré ostatní suroviny rozmixujeme na hladké těstíčko a přimícháme do něj petrželku. Smažíme na teflonové pánvi, podmažeme lehounce sádlem. Podáváme se slanou náplní.

    Petrželovou nať nasekáme na jemno. Veškeré ostatní suroviny rozmixujeme na hladké těstíčko a přimícháme do něj petrželku. Smažíme na teflonové pánvi, podmažeme lehounce sádlem. Podáváme se slanou náplní.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů