Palačinky na slano ze strouhanky
Staré rohlíky, chleba, zůstanou občas v každé domácnosti. Hlavně kváskového pečiva je mi líto - suším ho a využívám na strouhanku. A protože se snažíme omezit odpad, a hlavně ten potravinový, vyzkoušeli jsme z ní palačinky. Nejsou špatné ani na sladko, ale doporučujeme je spíš ve slané variantě.
- 30m
- 6 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
strouhanka | 2 hrnky |
vejce slepičí velké, l | 2 kusy |
mléko | 2,5 hrnky |
petrželka, petrželová nať | 1 hrst |
vepřové sádlo | 1 lžička |
kypřící prášek do pečiva | 2 lžičky |
Postup přípravy
-
Petrželovou nať nasekáme na jemno. Veškeré ostatní suroviny rozmixujeme na hladké těstíčko a přimícháme do něj petrželku. Smažíme na teflonové pánvi, podmažeme lehounce sádlem. Podáváme se slanou náplní.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů