Paella

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Báječná Paella s kuřecím masem a rybou.

Paella

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kuřecí stehenní řízek 450 g
Okoun nilský filet 140 g
rýže kulatozrnná na rizoto, arborio 180 g
cibule 85 g
česnek stroužky 10 g
žlutá paprika 170 g
pórek 60 g
rajčata 100 g
rybí omáčka 40 ml
paprika sladká mletá 0,5 lžičky
sůl 1 lžička
koriandr čerstvý nať 1 hrst

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kousky a v pánvi bez použití tuku prudce zatáhneme. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a restujeme cca 3-4 minuty. Přidáme na drobno nasekaný česnek a na proužky nakrájenou papriku. Zase restujeme cca 3-4 minuty.

  2. Přisypeme rýži, podlijeme vodou a rybí omáčkou. Okořeníme mletou paprikou a osolíme. Promícháme. Na povrch naskládáme rybí filety, na kolečka nakrájená rajčata a pórek. Přivedeme k varu, ubereme teplotu a necháme vařit, až rýže změkne a tekutina se vyvaří. Nakonec navrch ozdobíme a dochutíme nasekaným koriandrem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů