OVOCNÝ KOLÁČ

Začíná sezóna ovoce, tento nízkosacharidový dezert poslouží jako snídaně či svačina na cesty. Děkujeme Tereze Kubešové za recept :) Více inspirace na INSTAGRAMU www.instagram.com/b_to_my_b/

OVOCNÝ KOLÁČ

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
vajíčka 4 kusy
zakysaná smetana 200 g
mouka kokosová 45 g
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička
rybíz červený 200 g
máslo čerstvé 10 g
mouka kokosová 20 g
xylitol 1 lžička

Postup přípravy

  1. Ze všech bílků vyšlehám sníh. 3 žloutky rozmíchám se zakysankou, kokosovou moukou a lžičkou prášku do pečiva. Těsto naleju do dortovky (průměr 23cm) a nakladu na něj ovoce.

  2. Pak si udělám drobenku(rozpuštěné máslo, kokoska, zbylý žloutek a nějaké sladidlo rozmíchám, udělá to typické drobenkové hrudky) a koláč s ní posypu. Peču na 170 kousek přes půl hodiny, podle zlátnutí drobenky. Ke koláči se skvěle hodí jogurt a doplníte tak pořádný kus bílkoviny.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů