OVOCNÝ KOLÁČ
Začíná sezóna ovoce, tento nízkosacharidový dezert poslouží jako snídaně či svačina na cesty. Děkujeme Tereze Kubešové za recept :) Více inspirace na INSTAGRAMU www.instagram.com/b_to_my_b/
- 35m
- 8 porcí
- středně obtížné
- Historické
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Pečení
- Primal
- Recepty po babičce
- Snídaně
- Svačiny a přesnídávky
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 4 kusy |
zakysaná smetana | 200 g |
mouka kokosová | 45 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
rybíz červený | 200 g |
máslo čerstvé | 10 g |
mouka kokosová | 20 g |
xylitol | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Ze všech bílků vyšlehám sníh. 3 žloutky rozmíchám se zakysankou, kokosovou moukou a lžičkou prášku do pečiva. Těsto naleju do dortovky (průměr 23cm) a nakladu na něj ovoce.
-
Pak si udělám drobenku(rozpuštěné máslo, kokoska, zbylý žloutek a nějaké sladidlo rozmíchám, udělá to typické drobenkové hrudky) a koláč s ní posypu. Peču na 170 kousek přes půl hodiny, podle zlátnutí drobenky. Ke koláči se skvěle hodí jogurt a doplníte tak pořádný kus bílkoviny.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů