OVOCNÝ KOLÁČ

OVOCNÝ KOLÁČ

Začíná sezóna ovoce, tento nízkosacharidový dezert poslouží jako snídaně či svačina na cesty.

Děkujeme Tereze Kubešové za recept :)

Více inspirace na INSTAGRAMU www.instagram.com/b_to_my_b/

Postup přípravy

  1. Ze všech bílků vyšlehám sníh. 3 žloutky rozmíchám se zakysankou, kokosovou moukou a lžičkou prášku do pečiva. Těsto naleju do dortovky (průměr 23cm) a nakladu na něj ovoce.

  2. Pak si udělám drobenku(rozpuštěné máslo, kokoska, zbylý žloutek a nějaké sladidlo rozmíchám, udělá to typické drobenkové hrudky) a koláč s ní posypu. Peču na 170 kousek přes půl hodiny, podle zlátnutí drobenky. Ke koláči se skvěle hodí jogurt a doplníte tak pořádný kus bílkoviny.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte