Ovocné řezy

Dagmar Kazdová

Ovocné řezy

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 6 kusů
cukr krupice 8 lžic
olej 4 lžíce
hladká mouka pšeničná 8 lžic
kakaový prášek na vaření 4 lžíce
maliny 200 g
cukr krystal 1,5 lžic
mléko polotučné 1,5% tuku 300 ml
puding s příchutí, prášek 1 kus
máslo čerstvé 125 g

Postup přípravy

  1. Z bílků s polovinou cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky s druhou polovinou cukru šleháme asi 4 minuty do pěny, přimícháme olej a po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a sníh. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Necháme vychladnout. Potom stáhneme papír a piškot přepůlíme na 2 části.

  2. Maliny svaříme s cukrem a troškou vody. Pak přes síto propasírujeme, aby se odstranily zrníčka. Pokud je vody v malinách příliš, necháme ji vydusit, aby maliny měli konzistenci marmelády. Necháme pořádně vystydnout. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme také vystydnout. Do změklého másla po lžících zapracujeme pudink a propasírované maliny. V případě potřeby dosladíme.

  3. Vzniklý krém natřeme na polovinu piškotu. Přiklopíme druhou polovinou piškotu a vložíme ztuhnout alespoň na hodinu do lednice. Potom nakrájíme, polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme čerstvým ovocem

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů