- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto: | |
---|---|
6 kusů |
6 kusů |
8 lžic |
8 lžic |
4 lžíce |
4 lžíce |
8 lžic |
8 lžic |
4 lžíce |
4 lžíce |
Na krém: | |
200 g |
200 g |
1,5 lžic |
1,5 lžic |
300 ml |
300 ml |
1 kus |
1 kus |
125 g |
125 g |
Postup přípravy
-
Z bílků s polovinou cukru ušleháme tuhý sníh. Žloutky s druhou polovinou cukru šleháme asi 4 minuty do pěny, přimícháme olej a po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a sníh. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C. Necháme vychladnout.
Potom stáhneme papír a piškot přepůlíme na 2 části.
-
Maliny svaříme s cukrem a troškou vody. Pak přes síto propasírujeme, aby se odstranily zrníčka. Pokud je vody v malinách příliš, necháme ji vydusit, aby maliny měli konzistenci marmelády. Necháme pořádně vystydnout.
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme také vystydnout.
Do změklého másla po lžících zapracujeme pudink a propasírované maliny. V případě potřeby dosladíme.
-
Vzniklý krém natřeme na polovinu piškotu. Přiklopíme druhou polovinou piškotu a vložíme ztuhnout alespoň na hodinu do lednice. Potom nakrájíme, polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme čerstvým ovocem
Makronutrienty
48%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 265 kJ | 1 373 kJ |
Kalorická hodnota | 302 kcal | 328 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,8 g
11,8 g |
26,9 g
12,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,48 SVJ | 2,69 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
20,4 g
6,38 g |
22,1 g
6,93 g |
Bílkoviny | 6,43 g | 6,98 g |
Sůl | 0,131 g | 0,142 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů