Ovocné lodičky

Dagmar Kazdová

Ovocné lodičky

Suroviny pro 30 osob

Čeho Kolik
cukr moučka 100 g
žloutky 2 kusy
cukr vanilkový 1 kus
máslo 150 g
hladká mouka pšeničná 300 g
mléko polotučné 1,5% tuku 600 ml
puding s příchutí vanilky, prášek 2 kusy
tvaroh měkký tučný 375 g
máslo 50 g
cukr moučka 160 g
třešně 100 g
rybíz červený 100 g
jahody 15 kusů
borůvky 100 g

Postup přípravy

  1. Vše zpracovat v těsto a dát na 2 hodiny do lednice. Pak vyválet na 2 mm silný plát a formičkami na lodičky vykrájet oválky. Vykrojené těsto vložit do formiček a dno popíchat vidličkou. Upéct v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Po vychladnutí naplnit krémem a ozdobit ovocem.

  2. Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink. Necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku zašleháme tvaroh, cukr a máslo.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů