Ovocné lodičky
- 2h
- 30 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 30 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cukr moučka | 100 g |
žloutky | 2 kusy |
cukr vanilkový | 1 kus |
máslo | 150 g |
hladká mouka pšeničná | 300 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 600 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek | 2 kusy |
tvaroh měkký tučný | 375 g |
máslo | 50 g |
cukr moučka | 160 g |
třešně | 100 g |
rybíz červený | 100 g |
jahody | 15 kusů |
borůvky | 100 g |
Postup přípravy
-
Vše zpracovat v těsto a dát na 2 hodiny do lednice. Pak vyválet na 2 mm silný plát a formičkami na lodičky vykrájet oválky. Vykrojené těsto vložit do formiček a dno popíchat vidličkou. Upéct v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Po vychladnutí naplnit krémem a ozdobit ovocem.
-
Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink. Necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku zašleháme tvaroh, cukr a máslo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů