Ovocné košíčky

Dagmar Kazdová

Ovocné košíčky

Suroviny pro 50 osob

Čeho Kolik
cukr moučka 200 g
žloutky 3 kusy
cukr vanilkový 1 kus
máslo 300 g
hladká mouka pšeničná 600 g
mléko polotučné 1,5% tuku 900 ml
puding s příchutí vanilky, prášek 3 kusy
cukr moučka 240 g
máslo 75 g
tvaroh měkký tučný 500 g
poleva cukrářská čokoládová 100 g
ostružiny 50 kusů
jahody 25 kusů

Postup přípravy

  1. Suroviny na těsto zpracujeme a dáme na 2 hodiny do lednice. Pak vyválíme na 2 mm silný plát a formičkami na košíčky vykrájíme kolečka (použila jsem formičky na velké košíčky). Vykrojené těsto vložíme do suchých formiček a dno popícháme vidličkou. Upečeme v troubě vyhřáté na 200°C.

  2. Po vychladnutí vylijeme dno košíčku rozpuštěnou čokoládovou polevou, aby se košíček díky krému nerozmočil. necháme chvilku ztuhnout. Potom košíčky naplníme krémem a ozdobíme ovocem. Ovoce potřeme rozpuštěnou želatinou uvařenou podle návodu na sáčku.

  3. Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink. Necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku zašleháme tvaroh, cukr a máslo.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů