Ovocné košíčky
- 2h
- 50 porcí
- náročné
Suroviny pro 50 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
cukr moučka | 200 g |
žloutky | 3 kusy |
cukr vanilkový | 1 kus |
máslo | 300 g |
hladká mouka pšeničná | 600 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 900 ml |
puding s příchutí vanilky, prášek | 3 kusy |
cukr moučka | 240 g |
máslo | 75 g |
tvaroh měkký tučný | 500 g |
poleva cukrářská čokoládová | 100 g |
ostružiny | 50 kusů |
jahody | 25 kusů |
Postup přípravy
-
Suroviny na těsto zpracujeme a dáme na 2 hodiny do lednice. Pak vyválíme na 2 mm silný plát a formičkami na košíčky vykrájíme kolečka (použila jsem formičky na velké košíčky). Vykrojené těsto vložíme do suchých formiček a dno popícháme vidličkou. Upečeme v troubě vyhřáté na 200°C.
-
Po vychladnutí vylijeme dno košíčku rozpuštěnou čokoládovou polevou, aby se košíček díky krému nerozmočil. necháme chvilku ztuhnout. Potom košíčky naplníme krémem a ozdobíme ovocem. Ovoce potřeme rozpuštěnou želatinou uvařenou podle návodu na sáčku.
-
Z mléka a pudinkových prášků uvaříme pudink. Necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku zašleháme tvaroh, cukr a máslo.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů