Ovocné knedlíky z odpalovaneho těsta podle naší maminky
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
- 30m
- 24 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
500 ml |
500 ml |
3 lžíce |
3 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
250 g |
250 g |
50 g |
50 g |
1 špetka |
1 špetka |
Náplň | |
24 kusů |
24 kusů |
Navrch | |
1 kus |
1 kus |
100 ml |
100 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Mléko přivedeme k varu spolu s cukrem, máslem a solí, poté vmícháme hrubou mouku a mícháme tak dlouho, dokud se těsto neodletí od stěn, odstavíme z plotny, chvíli necháme odstát a vychladnout a poté po jednom vmícháme žloutky. Pozor nevzniká hned těsto jen hrudkovata hmota, ketro vysypeme na pomouceny val a poté ručně vypracujeme hladké těsto,
-
rozdělíme na stejné kousky, do každého daně ovoce, vytvoříme knedlík. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě 3-4 minuty dokud nevyplavou, vyndame je a pomastime olejem, aby se neprilepily.
-
Podáváme s vyslehanym tvarohem se smetanou, cukrem, karamelizovanou poraženou strouhankou polité másle.
-
Ovoce použít jen čerstvé! Pro sebe jsem dělala z nektarinek viz foto pro mamku že švestek.
Makronutrienty
57%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 701 kJ | 605 kJ |
Kalorická hodnota | 167 kcal | 145 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
18,3 g
5,35 g |
15,8 g
4,62 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,83 SVJ | 1,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,66 g
5,04 g |
7,48 g
4,35 g |
Bílkoviny | 5,03 g | 4,34 g |
Sůl | 0,108 g | 0,093 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů