Ovocné knedlíky z odpalovaneho těsta podle naší maminky

AlenaK

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Ovocné knedlíky z odpalovaneho těsta podle naší maminky

Postup přípravy

  1. Mléko přivedeme k varu spolu s cukrem, máslem a solí, poté vmícháme hrubou mouku a mícháme tak dlouho, dokud se těsto neodletí od stěn, odstavíme z plotny, chvíli necháme odstát a vychladnout a poté po jednom vmícháme žloutky. Pozor nevzniká hned těsto jen hrudkovata hmota, ketro vysypeme na pomouceny val a poté ručně vypracujeme hladké těsto,

  2. rozdělíme na stejné kousky, do každého daně ovoce, vytvoříme knedlík. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě 3-4 minuty dokud nevyplavou, vyndame je a pomastime olejem, aby se neprilepily.

  3. Podáváme s vyslehanym tvarohem se smetanou, cukrem, karamelizovanou poraženou strouhankou polité másle.

  4. Ovoce použít jen čerstvé! Pro sebe jsem dělala z nektarinek viz foto pro mamku že švestek.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte