Skvělá nízkosacharidová pochoutka...Dělala jsem poloviční dávku, v ručním mixéru se sekacím nástavcem, takže to trvalo mnohem déle.
Děkujeme Luci Bravencové za recept, inspirováno Janou Florentýnou Zatloukalovou
- 5m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Zmrzlina | |
---|---|
500 g |
500 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
200 g |
200 g |
studené 100 ml |
100 ml |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny kromě mléka umístěte do kuchyňského robota se sekacím nástavcem, případně do výkonného mixéru.
Zapněte na plné obrátky a pozvolna přilévejte mléko – ale jen malinko, aby se obsah nádoby mohl spojit dohromady. Pár lžic úplně stačí. Když to přeženete, uděláte si ledový ovocný koktejl, ne zmrzlinu. Raději, místo přilévání mléka, několikrát zastavte robota, stěrkou promíchejte obsah nádoby a pokračujte v mixování.
-
Mixujte, dokud nevznikne mražený krém, asi půl minuty až minutu. Ihned podávejte.
Makronutrienty
47%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 615 kJ | 1 239 kJ |
Kalorická hodnota | 147 kcal | 296 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,8 g
6,09 g |
23,7 g
12,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,18 SVJ | 2,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11 g
2,87 g |
22,1 g
5,79 g |
Bílkoviny | 2,16 g | 4,35 g |
Sůl | 0,04 g | 0,08 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů