Ovocná megabomba

Lucia Mikolášová

Citrónový korpus plnený kávovým krémom a ovocím, dozdobený čokoládovou ganache, ovocím a čoko čipsami

Ovocná megabomba

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
vajíčka 6 kusů
cukr krystal 180 g
voda 60 ml
olej řepkový 60 ml
hladká mouka pšeničná 200 g
kypřící prášek do pečiva 0,5 kusu
citrón 1 kus
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 1 hrnek
tvaroh měkký polotučný 2 kusy
cukr moučka 80 g
káva instantní 2 lžičky
smetana ke šlehání, šlehačka 100 g
čokoláda hořká na vaření 100 g
maliny 100 g
rybíz červený 100 g
angrešt 100 g
fíky čerstvé 4 kusy

Postup přípravy

  1. Oddelíme si žĺtky a bielka, bielka s cukrom vyšľaháme dotuha a postupne zašľaháme po jednom žĺtka, pridáme olej a vodu. Múku si zmiešame s PDP a preosiatu zmes zľahka vmiešame do cesta. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a zľahka vmiešame. Pečieme 45 min pri teplote 180 °.

  2. Pripravíme si krém zmiešaním všetkých surovín a dáme stuhnúť do chladničky.

  3. Vychladený korpus si rozrežeme na 2-3 časti a plníme striedavo plát-plnka-ovocie-plát.

  4. Navrch dáme ganache polevu (roztopíme čokoládu, pridáme smotanu a miešame pokiaľ sa pekne nespoja) a dozdobíme ovocím.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů