Ovocná megabomba
Citrónový korpus plnený kávovým krémom a ovocím, dozdobený čokoládovou ganache, ovocím a čoko čipsami
- 2h
- 16 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 6 kusů |
cukr krystal | 180 g |
voda | 60 ml |
olej řepkový | 60 ml |
hladká mouka pšeničná | 200 g |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 kusu |
citrón | 1 kus |
mascarpone, vysokotučný smetanový krém | 1 hrnek |
tvaroh měkký polotučný | 2 kusy |
cukr moučka | 80 g |
káva instantní | 2 lžičky |
smetana ke šlehání, šlehačka | 100 g |
čokoláda hořká na vaření | 100 g |
maliny | 100 g |
rybíz červený | 100 g |
angrešt | 100 g |
fíky čerstvé | 4 kusy |
Postup přípravy
-
Oddelíme si žĺtky a bielka, bielka s cukrom vyšľaháme dotuha a postupne zašľaháme po jednom žĺtka, pridáme olej a vodu. Múku si zmiešame s PDP a preosiatu zmes zľahka vmiešame do cesta. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a zľahka vmiešame. Pečieme 45 min pri teplote 180 °.
-
Pripravíme si krém zmiešaním všetkých surovín a dáme stuhnúť do chladničky.
-
Vychladený korpus si rozrežeme na 2-3 časti a plníme striedavo plát-plnka-ovocie-plát.
-
Navrch dáme ganache polevu (roztopíme čokoládu, pridáme smotanu a miešame pokiaľ sa pekne nespoja) a dozdobíme ovocím.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů