Servírování ovoce trochu jinak než "jen" položené na mísy či coby ovocný salát. Při větším množství jehel vypadá na stole hezky a zabráníte vyzobání žádanějších druhů několika dravějšími jedinci - všichni mají stejně ;)
- 40m
- 8 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
250 g |
250 g |
2 kusy |
2 kusy |
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Větší ovoce (broskve, meloun, nektarinky, mandarinky), nakrájíme či rozloupeme na velikost sousta a postupně napichujeme na dřevěnou špejli podle barevného spektra.
Makronutrienty
92%
7%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 180 kJ | 279 kJ |
Kalorická hodnota | 43 kcal | 66,7 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,7 g
6,22 g |
16,6 g
9,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,07 SVJ | 1,66 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,212 g
0,018 g |
0,328 g
0,027 g |
Bílkoviny | 0,772 g | 1,2 g |
Sůl | 0 g | 0 g |