Ovocná bublanina

Veronika's cuisine

Z mrazáku jsem vytáhla poslední zásoby josty, která má nakyslou chuť a ta právě bublanině dodá lahodnou šťavnatou chuť. Jestli jostu nemáte, vůbec nevadí můžete přidat jakékoliv jiné ovoce, které chutná právě vám. Opět platí pravidlo, že mouku můžete použít jakoukoliv chcete. Věřím, že pokud recept vyzkoušíte, tak vám bude chutnat.

Ovocná bublanina

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
cukr třtinový 0,75 hrnku
bezlepková mouka, libovolná 2 hrnky
soda jedlá 1 lžička
smetana ke šlehání, šlehačka 230 g
vejce slepičí střední, m 3 kusy
rybíz černý 400 g

Postup přípravy

  1. · Troubu si předehřejeme na 180 stupňu Celsia. · Vyšleháme bílky s cukrem. · Vyšleháme žloutky s cukrem na bílý krém. · Smícháme bílky se žloutky a dukladně promícháme. · Přidáme prosátou mouku se sodou. · Do směsi nalijeme smetanu a opět dukladně promícháme.

  2. · Směs nalijeme na plech a rozložíme na ni ovoce podle vlastního výběru, já zvolila jostu. · Pečeme cca 25 minut. Těsto pro jistotu zkontrolujeme klasickým testem se špejlí.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů