Ovesné sušenky s vlašskými ořechy

VEGGIE FISH

Tyto velmi snadné, rychlé a výborné ovesné sušenky zvládne upéct úplně každý a přitom jsou opravdu výborné. Hotové jsou za půl hodinky i s pečením.

Ovesné sušenky s vlašskými ořechy

Suroviny pro 20 osob

Čeho Kolik
ovesné vločky jemné 1,5 hrnků
hladká mouka špaldová celozrnná 1,5 hrnků
cukr krystal 0,75 hrnku
kypřící prášek do pečiva 0,5 kusu
ořechy vlašské mleté 1 hrnek
sůl 1 špetka
mléko rostlinné 0,5 hrnku
kokosový olej 0,5 hrnku

Postup přípravy

  1. Nejdříve smíchejte všechny suché ingredience a přidejte k nim rostlinné mléko a kokosový tuk. Rukama vypracujte těsto (bude mazlavější a je to tak správně) a vytvarujte placičky. Placičky rozložte na plech a nechte okolo nich dost prostoru, protože se při pečení trochu roztečou do stran.

  2. Pečte 15-20 minut při 180 °C. Když okraje zezlátnou, je hotovo. Sušenky sundávejte z plechu opatrně a nechte je vychladnout na vodorovné ploše, horké se rozpadají, ale jakmile úplně vychladnou, drží tvar.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů