Ovesné sušenky s vlašskými ořechy
Tyto velmi snadné, rychlé a výborné ovesné sušenky zvládne upéct úplně každý a přitom jsou opravdu výborné. Hotové jsou za půl hodinky i s pečením.
- 4h:15m
- 20 porcí
- jednoduché
- Fitness recepty
- Jedlé dárky
- Párty pro děti
- Pečení
- Rostlinný původ
- Svačiny a přesnídávky
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 20 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ovesné vločky jemné | 1,5 hrnků |
hladká mouka špaldová celozrnná | 1,5 hrnků |
cukr krystal | 0,75 hrnku |
kypřící prášek do pečiva | 0,5 kusu |
ořechy vlašské mleté | 1 hrnek |
sůl | 1 špetka |
mléko rostlinné | 0,5 hrnku |
kokosový olej | 0,5 hrnku |
Postup přípravy
-
Nejdříve smíchejte všechny suché ingredience a přidejte k nim rostlinné mléko a kokosový tuk. Rukama vypracujte těsto (bude mazlavější a je to tak správně) a vytvarujte placičky. Placičky rozložte na plech a nechte okolo nich dost prostoru, protože se při pečení trochu roztečou do stran.
-
Pečte 15-20 minut při 180 °C. Když okraje zezlátnou, je hotovo. Sušenky sundávejte z plechu opatrně a nechte je vychladnout na vodorovné ploše, horké se rozpadají, ale jakmile úplně vychladnou, drží tvar.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů