Ovesné knedlíčky

Terulle

Děláte rajskou nebo svíčkovou, ale knedlíky s vám zrovna 2x do zdravého jídelníčku nehodí? pak můžete vyzkoušet tyhle ovesné a nemusíte mít žádné obavy.

Ovesné knedlíčky

Suroviny pro 11 osob

Čeho Kolik
ovesné vločky jemné 170 g
polohrubá mouka špaldová 90 g
bílý jogurt 150 g
vejce slepičí střední, m 2 kusy
sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky rozemeleme, aby byli co nejjemnější.

    Ovesné vločky rozemeleme, aby byli co nejjemnější.

  2. Mezitím si dáme do hrnce vařit vodu.

  3. Přidáme všechny ingredience a pořádně propracujeme a vytvoříme knedlík.

    Přidáme všechny ingredience a pořádně propracujeme a vytvoříme knedlík.

  4. Pak ho zabalíme do folie a dáme do vroucí vody. Vaříme cca 10 minut.

    Pak ho zabalíme do folie a dáme do vroucí vody. Vaříme cca 10 minut.

  5. Pak ho necháme přes noc v lednici a druhý den už jen ohřejeme a můžeme podávat.

    Pak ho necháme přes noc v lednici a druhý den už jen ohřejeme a můžeme podávat.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů