Ovesné knedlíčky
Děláte rajskou nebo svíčkovou, ale knedlíky s vám zrovna 2x do zdravého jídelníčku nehodí? pak můžete vyzkoušet tyhle ovesné a nemusíte mít žádné obavy.
- 20m
- 11 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 11 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
ovesné vločky jemné | 170 g |
polohrubá mouka špaldová | 90 g |
bílý jogurt | 150 g |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
sůl | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Ovesné vločky rozemeleme, aby byli co nejjemnější.
-
Mezitím si dáme do hrnce vařit vodu.
-
Přidáme všechny ingredience a pořádně propracujeme a vytvoříme knedlík.
-
Pak ho zabalíme do folie a dáme do vroucí vody. Vaříme cca 10 minut.
-
Pak ho necháme přes noc v lednici a druhý den už jen ohřejeme a můžeme podávat.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů