Ovesná kaše

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Kaši většinou není nutné doslazovat, protože je sladká po banánu. Místo ovoce na ozdobu můžeme použít třeba ořechy, mandle nebo kakao, skořici apod. Získáme tím mnoho různých variant a příchutí.

Ovesná kaše

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
mléko nízkotučné, odstředěné 200 ml
ovesné vločky jemné 30 g
banány 1 kus
sůl 1 špetka
maliny 1 hrst
skořice mletá 1 lžička

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky zalijeme mlékem, osolíme špetkou soli, přidáme na kolečka nakrájený banán. Přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme cca 2 minuty.

  2. Kaši dáme do misky, navrch přidáme ovoce a v případě potřeby osladíme medem nebo cukrem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů