Ovesná kaše upgradovaná
Moje děti mají už nějaký čas období "fůj, vajíčka", protestují spíš už tak nějak z principu, když vejce v jídle vidí. Pokud ale vajíčka schovám, vše je naprosto v pořádku. A o tuhle kaši k snídani si dokonce obě děti říkají, oblíbily si ji.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
ovesné vločky jemné | 4 lžíce |
voda | 200 ml |
vejce slepičí velké, l | 1 kus |
bílý jogurt řeckého typu | 4 lžíce |
máslo arašídové | 15 g |
maliny | 0,5 hrsti |
Postup přípravy
-
Ovesné vločky uvařte ve vodě na řidší kaši. (Ideální je nechat vločky před vařením přes noc fermentovat, oves ale neobsahuje moc potřebných pro rozklad antinutričních látek, proto je dobré přidat trochu pohanky nebo třeba žitného kvasu.)
-
Plotýnku ještě nevypínejte, ale do kaše hodně rychle a intenzivně zakvedlejte vejce (aby nevznikly cucky) a ještě krátce povařte.
-
Teprve teď kastrůlek sundejte z plotýnky a do už husté kaše vmíchejte jogurt.
-
Kaši ozdobte dle své chuti, například 2 lžícemi arašídového másla a 4 lžícemi malin, a podávejte.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů