Ovesná kaše upgradovaná

Kateřina Gallinová

Moje děti mají už nějaký čas období "fůj, vajíčka", protestují spíš už tak nějak z principu, když vejce v jídle vidí. Pokud ale vajíčka schovám, vše je naprosto v pořádku. A o tuhle kaši k snídani si dokonce obě děti říkají, oblíbily si ji.

Ovesná kaše upgradovaná

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
ovesné vločky jemné 4 lžíce
voda 200 ml
vejce slepičí velké, l 1 kus
bílý jogurt řeckého typu 4 lžíce
máslo arašídové 15 g
maliny 0,5 hrsti

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky uvařte ve vodě na řidší kaši. (Ideální je nechat vločky před vařením přes noc fermentovat, oves ale neobsahuje moc potřebných pro rozklad antinutričních látek, proto je dobré přidat trochu pohanky nebo třeba žitného kvasu.)

  2. Plotýnku ještě nevypínejte, ale do kaše hodně rychle a intenzivně zakvedlejte vejce (aby nevznikly cucky) a ještě krátce povařte.

  3. Teprve teď kastrůlek sundejte z plotýnky a do už husté kaše vmíchejte jogurt.

  4. Kaši ozdobte dle své chuti, například 2 lžícemi arašídového másla a 4 lžícemi malin, a podávejte.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů