Ovesná kaše s ovocem a spoustou bílkovin

Jídelní plán

Tak tady ho máte. Základní recept na vynikající ovesnou kaši plnou bílkovin. Vyzkoušejte, jak ho děláme my nebo si ho dolaďte podle vlastní chuti.

Ovesná kaše s ovocem a spoustou bílkovin

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
ovesné vločky jemné 80 g
mléko polotučné 1,5% tuku 1 hrnek
vaječný bílek 2 kusy
máslo čerstvé 1 oříšek
skořice mletá 0,25 lžičky

Postup přípravy

  1. Připravte si hrnec se silnějším dnem a vařte pomalu - kaše se rády připalují:) Ovesné vločky zalijte hrnkem mléka. Uveďte k varu a krátce povařte. Přidejte hrnek mléka, špetku soli a svařte na konzistenci, která vám sedí. Ztlumte teplotu, rychle rozmíchejte bílky a odstavte. Kaši na talíři posypte skořicí, polijte rozehřátým máslem. Bílky lze nahradit celým vajíčkem - změní se vám ale makra. Osladit můžete lžící datlového sirupu, třtinového cukru nebo medu. Zdobit můžete ovocem nebo oříšky dle vlastní chuti a stejně tak lze ladit i koření. My například milujeme jablko, ořechy a mletý kardamom nebo pekany a javorový sirup.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů