Ovesná kaše s ovocem a spoustou bílkovin
Tak tady ho máte. Základní recept na vynikající ovesnou kaši plnou bílkovin. Vyzkoušejte, jak ho děláme my nebo si ho dolaďte podle vlastní chuti.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
ovesné vločky jemné | 80 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 1 hrnek |
vaječný bílek | 2 kusy |
máslo čerstvé | 1 oříšek |
skořice mletá | 0,25 lžičky |
Postup přípravy
-
Připravte si hrnec se silnějším dnem a vařte pomalu - kaše se rády připalují:) Ovesné vločky zalijte hrnkem mléka. Uveďte k varu a krátce povařte. Přidejte hrnek mléka, špetku soli a svařte na konzistenci, která vám sedí. Ztlumte teplotu, rychle rozmíchejte bílky a odstavte. Kaši na talíři posypte skořicí, polijte rozehřátým máslem. Bílky lze nahradit celým vajíčkem - změní se vám ale makra. Osladit můžete lžící datlového sirupu, třtinového cukru nebo medu. Zdobit můžete ovocem nebo oříšky dle vlastní chuti a stejně tak lze ladit i koření. My například milujeme jablko, ořechy a mletý kardamom nebo pekany a javorový sirup.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů