OVESNÁ KAŠE S KARAMELIZOVANÝM BANÁNEM A POLEVOU Z HOŘKÉ ČOKOLÁDY

Naomi Marková

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

OVESNÁ KAŠE S KARAMELIZOVANÝM BANÁNEM A POLEVOU Z HOŘKÉ ČOKOLÁDY

Snídaně je jedno z nejdůležitějších jídel ze dne a i přesto, že tohle všechno již víme, tak i přesto se nám to daří zanedbávat.

Postup přípravy

  1. Namočte datle na zhruba 15 minut do 40 ml horké vody a následně je rozmixujte do hladka.

    Do malého, ale hlubokého hrnce/rendlíku přidejte všechny ingredience krom banánů a začněte směs pomalu přivádět k varu. Jakmile se již směs začne vařit, snižte teplotu na minimum a vařte za stálého míchání po 4-5 minut či dokud nezhoustne.

  2. Poté na malé nepřilnavé pánvi s trochou oleje osmažte kolečka banánů na středně vysokém plamenu, dokud nezkaramelizují. Není nutné přidávat k nim cukr, ale pakliže máte chuť na extra sladké, tak se nebojte je posypat lehce hnědým cukrem. Tento proces trvá okolo pěti minut. Nezapomeňte ovšem banány hlídat a obrátit je zhruba v polovině těch pěti minut či v momentě, kdy budou zlatohnědé.

  3. Nyní pouze stačí naservírovat. Kaši, banány, ořechy, semínka a roztavenou hořkou čokoládu.

    Nyní pouze stačí naservírovat. Kaši, banány, ořechy, semínka a roztavenou hořkou čokoládu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte