Ovesná kaše s hruškami, kardamonem a skořicí
Na vodu jak dělané - rychlé, skladné, trvanlivé. V kotlíku hotové za pár minut. Výhodou tohoto postupu bez vaření je také to, že se kaše nepřipaluje a nemusíte věnovat kotlíku více písku a pozornosti, než je nezbytně nutné.
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
vločky ovesné jemné | 280 g |
kondenzované mléko | 400 ml |
instatní kukuřičná kaše, polenta | 20 g |
skořice mletá | 1 lžička |
kardamom mletý | 0,5 lžičky |
hruškový kompot | 400 g |
sůl | 1 špetka |
voda | 1,2 litrů |
Postup přípravy
-
Ovesné vločky si dopředu namíchám do krabičky se dvěma lžícemi instantní polenty, skořicí, kardamomem a špetkou soli.
-
Uvařím v kotlíku zhruba 1 litr vody. Do něj nasypu připravenou směs, zakryji víčkem a nechám spařit. Mezitím si otevřu konzervy mléka a hrušek. Hrušky nakrájím na kousky. Kaši ochutnám - pokud chci vločky jemnější, do kotlíku přidám další vodu nebo nálev z hrušek a ještě chvilku provařím - není to ale nutné.
-
Do hotové kaše vmíchám nakrájené hrušky a kondenzované mléko.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů