Ovesná kaše s hruškami, kardamonem a skořicí

Jídelní plán

Na vodu jak dělané - rychlé, skladné, trvanlivé. V kotlíku hotové za pár minut. Výhodou tohoto postupu bez vaření je také to, že se kaše nepřipaluje a nemusíte věnovat kotlíku více písku a pozornosti, než je nezbytně nutné.

Ovesná kaše s hruškami, kardamonem a skořicí

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
vločky ovesné jemné 280 g
kondenzované mléko 400 ml
instatní kukuřičná kaše, polenta 20 g
skořice mletá 1 lžička
kardamom mletý 0,5 lžičky
hruškový kompot 400 g
sůl 1 špetka
voda 1,2 litrů

Postup přípravy

  1. Ovesné vločky si dopředu namíchám do krabičky se dvěma lžícemi instantní polenty, skořicí, kardamomem a špetkou soli.

  2. Uvařím v kotlíku zhruba 1 litr vody. Do něj nasypu připravenou směs, zakryji víčkem a nechám spařit. Mezitím si otevřu konzervy mléka a hrušek. Hrušky nakrájím na kousky. Kaši ochutnám - pokud chci vločky jemnější, do kotlíku přidám další vodu nebo nálev z hrušek a ještě chvilku provařím - není to ale nutné.

  3. Do hotové kaše vmíchám nakrájené hrušky a kondenzované mléko.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů