Výborný makový dezert, díky citronové šťávě krásně navinulý!
Děkujeme Martině Vyšínové za recept :)
Další na:IG @lowcarbdezerty
- 1h
- 9 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto forma 20x20 cm | |
---|---|
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
125 g |
125 g |
30 ml |
30 ml |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka |
1 špetka |
2 lžičky |
2 lžičky |
z bílků sníh 2 kusy |
2 kusy |
Krém | |
200 ml |
200 ml |
2 lžičky |
2 lžičky |
400 g |
400 g |
Želé | |
doplníme do 400 ml vodou 4 lžíce |
4 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
12 g |
12 g |
Navrch | |
5 kusů |
5 kusů |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Z bílků si ušleháme sníh, vše opatrně smícháme.
Pečeme asi 15-20 minut/170°C.
-
Čerstvé ovoce přelité želatinou ze šťávy z 2 limet (citronu) doplněné do 400ml vodou, oslazené a z čisté želatiny (množství o trochu vyšší než na návodu - citrón trochu potlačuje želírovací schopnost).
-
Ušleháme si šlehačku se sladidlem, přidáme zakysanou smetanu.
Krém natřeme na vychladlý korpus, pioklademe ovocem, zalijeme želatinou.
Necháme v lednici ztuhnout, pak nakrájíme na úhledné kostky.
Makronutrienty
22%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 104 kJ | 1 592 kJ |
Kalorická hodnota | 264 kcal | 380 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,71 g
2,8 g |
12,6 g
4,04 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,871 SVJ | 1,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,6 g
8,13 g |
34 g
11,7 g |
Bílkoviny | 6,58 g | 9,48 g |
Sůl | 0,114 g | 0,165 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů