Osvěžující makové řezy

Výborný makový dezert, díky citronové šťávě krásně navinulý! Děkujeme Martině Vyšínové za recept :) Další na:IG @lowcarbdezerty

Osvěžující makové řezy

Suroviny pro 9 osob

Čeho Kolik
mák mletý 100 g
mandlová mouka 1 lžíce
kokosový olej 1 lžíce
tvaroh měkký tučný 125 g
mléko polotučné 1,5% tuku 30 ml
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka
erythritol, sukrin 2 lžičky
vajíčka 2 kusy
smetana ke šlehání, šlehačka 200 ml
erythritol, sukrin 2 lžičky
zakysaná smetana 400 g
citronová šťáva, čerstvá 4 lžíce
erythritol, sukrin 2 lžičky
želatina 12 g
jahody 5 kusů
borůvky 1 hrst

Postup přípravy

  1. Z bílků si ušleháme sníh, vše opatrně smícháme. Pečeme asi 15-20 minut/170°C.

  2. Čerstvé ovoce přelité želatinou ze šťávy z 2 limet (citronu) doplněné do 400ml vodou, oslazené a z čisté želatiny (množství o trochu vyšší než na návodu - citrón trochu potlačuje želírovací schopnost).

  3. Ušleháme si šlehačku se sladidlem, přidáme zakysanou smetanu. Krém natřeme na vychladlý korpus, pioklademe ovocem, zalijeme želatinou. Necháme v lednici ztuhnout, pak nakrájíme na úhledné kostky.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů