Osvěžující makové řezy
Výborný makový dezert, díky citronové šťávě krásně navinulý! Děkujeme Martině Vyšínové za recept :) Další na:IG @lowcarbdezerty
- 1h
- 9 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 9 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mák mletý | 100 g |
mandlová mouka | 1 lžíce |
kokosový olej | 1 lžíce |
tvaroh měkký tučný | 125 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 30 ml |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 špetka |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
vajíčka | 2 kusy |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
zakysaná smetana | 400 g |
citronová šťáva, čerstvá | 4 lžíce |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
želatina | 12 g |
jahody | 5 kusů |
borůvky | 1 hrst |
Postup přípravy
-
Z bílků si ušleháme sníh, vše opatrně smícháme. Pečeme asi 15-20 minut/170°C.
-
Čerstvé ovoce přelité želatinou ze šťávy z 2 limet (citronu) doplněné do 400ml vodou, oslazené a z čisté želatiny (množství o trochu vyšší než na návodu - citrón trochu potlačuje želírovací schopnost).
-
Ušleháme si šlehačku se sladidlem, přidáme zakysanou smetanu. Krém natřeme na vychladlý korpus, pioklademe ovocem, zalijeme želatinou. Necháme v lednici ztuhnout, pak nakrájíme na úhledné kostky.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů