Ostružinový teff dezert
Znáte zrno Teff od Adveni? Ne? No tak to jej určitě vyzkoušejte.Teff patří k nejvýživnějším plodinám na světě. Bývá považován za nutriční zázrak. Má vyvážený poměr bílkovin a sacharidů, vynikající aminokyselinový profil, vysoký obsah vlákniny a nízký glykemický index. Je jedinečným koktejlem vitaminů a minerálních látek. Teff je přirozeně bezlepkový. Má příjemnou oříškovou chuť a je lehce stravitelný. Je vhodný pro celiaky, hubnoucí, sportovce, těhotné a kojící ženy, kojence od ukončeného 6. měsíce věku, děti a mladistvé, seniory, nemocné osteoporózou, osoby trpící vysokým krevním tlakem a vysokou hladinou cholesterolu.
- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
teff zrno světlé | 30 g |
hrušky | 1 kus |
jablka | 1 kus |
ostružiny | 0,25 hrnku |
Postup přípravy
-
Zrníčka teffu nejdříve na jemném sítku propláchneme. Po té je zalijeme 3 násobným objemem vody, přivedeme k varu, stáhneme na nejnižší stupeň a dusíme pod pokličkou 15 minut. Zrno nejprve plave. Pak si začne sedat ke dnu přibližně po 10 minutách a to je doba, kdy je zapotřebí míchat. Pozor může se připálit. Uvařený teff je měkký, má lahodnou oříškovou chuť a příjemné aroma.
-
Po uvaření přidáme nastrouhané jablíčko, hrušku a ostružiny.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů