Ostružinový kynutý koláč s tofu tvarohem a makovou posypkou

Teri Zdravá výživa

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Ostružinový kynutý koláč s tofu tvarohem a makovou posypkou

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mouky. Ve vlažné vodě rozmíchejte sirup (cukr), droždí a přidejte olej. Přendejte do misy s moukami a zpracujte v hladké těsto. Na teplém místě nechte pod utěrkou kynout asi 30 minut. Já si vždy zapnu troubu na minimum (do 50°C) a s nad otevřenými dvířky těsto nechám kynout uvnitř.

  2. Mezi tím, než těsto vykyne, si připravte tofu tvaroh a makovou posypku. Tofu natural spolu s vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a mlékem rozmixujte v hladký krém.

  3. Mák rozmixujte nebo rozemelte a v misce smíchejte s olejem a sirupem (cukrem). Vykynuté těsto rozválejte a přendejte do formy vytřené olejem a vysypane moukou. Potřete tofu tvarohem, poklaďte ostružinami a posypte makovou posypkou. Pečte na 180°C asi 40 minut. Dobrou chuť!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte