Ostružinový dort

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

Ostružinový dort 1 další fotka

Postup přípravy

  1. Celá vejce ušlehejte s cukrem do pěny, pomalu zašlehejte olej, přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 22 cm. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte.

  2. Po vychladnutí rozepněte formu, piškot překlopte na tác. Na kruhovou základnu dejte potravinářskou fólii tak, aby přesahovala do všech stran (lépe se pak bude hotový dort přemisťovat na servírovací tác), boky formy obalte také fólií a opět připněte na kruhovou základnu. Do takto upravené formy vložte upečený piškot.

  3. Ostružiny nasypte do kastrůlku, přidejte asi 50 ml vody a povařte za stálého míchání cca 10 minut.

    Potom je propasírujte přes husté síto a nechte vychladnout.

  4. Smíchejte tvaroh se zakysanou smetanou, přidejte ostružiny a ušlehanou šlehačku. Vše přislaďte moučkovým cukrem podle chuti.

  5. Oba ztužovače za studena vysypte do misky, přilijte k nim 100 ml vody (v návodu je víc, ale 100 ml stačí) a ručně metličkou intenzivně promíchejte . Vmíchejte rychle 2- 3 lžíce náplně a hned důkladně zašlehejte šlehačem do smetanové masy. Náplň vylijte na korpus do formy. Dejte ztuhnout do chladna alespoň na 2 hodiny.

  6. Podle návodu na sáčku uvařte želatinu a vylijte ji na náplň. Vložte opět do lednice asi na půl hodiny.

    Po ztuhnutí želatiny ozdobte dort ušlehanou šlehačkou a ovocem. Dort podávejte vychlazený.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte