- 5m
- 4 porce
- jednoduché
Postup přípravy
-
Tvaroh se skyrem a cukrem promícháme. Ostružiny osladíme a vidličkou rozmačkáme. Několik ostružin si schováme na ozdobu. Na dno sklenic rozdělíme rozmačkané ostružiny. Druhou vrstvu tvoří tvaroh a navrch ozdobíme zbylými ostružinami.
Makronutrienty
57%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 355 kJ | 766 kJ |
Kalorická hodnota | 84,8 kcal | 183 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,1 g
3,62 g |
26,1 g
7,81 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,21 SVJ | 2,61 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,342 g
0,054 g |
0,738 g
0,116 g |
Bílkoviny | 8,7 g | 18,8 g |
Sůl | 0,049 g | 0,106 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů