Jsou výtečné, díky ostružinám krásně navinulé a jedlé :), Možno nahradit rybízem, malinami...
- 1h
- 15 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 hrnky |
2 hrnky |
1 hrnek |
1 hrnek |
3 kusy |
3 kusy |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
150 g |
150 g |
kypřící prášek do pečiva bezlepkový 1 kus |
1 kus |
Náplň ovocná | |
700 g |
700 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
puding s příchutí bezlepkový, prášek 1 kus |
1 kus |
Náplň smetanová | |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Rozehřejeme Heru, vše vymícháme v hladké těsto (pří.přiředíme vodou).
Dáme na menší plech s pečícím papírem, pečeme asi 20 minut/200°C.
-
Mezitím dáme povařit ovoce, vmícháme pudink v trošce vody, přisladíme.
Povaříme 2 minuty a hotovo.
Ještě teplé vlijeme na upečený piškot a necháme ztuhnout.
-
Šlehačku s cukrem vyšleháme, přišleháme ostatní.
Kombinujeme dle toho, co máme doma nebo dle chuti, někdy dám místo mascarpone zakysanou smetanu, přidám šlehačku...
-
Krém natřeme na zatuhnutou ovocnou náplň, ozdobně uhladíme a dáme vychladit nejlépe přes noc.
-
Druhý den nakrájíme na řezy a pochutnáváme si...
Makronutrienty
64%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 015 kJ | 1 753 kJ |
Kalorická hodnota | 243 kcal | 419 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
29,1 g
13,4 g |
50,3 g
23,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,91 SVJ | 5,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,4 g
6,02 g |
21,5 g
10,4 g |
Bílkoviny | 4,2 g | 7,26 g |
Sůl | 0,301 g | 0,519 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů