Ostružinové lodičky

Dagmar Kazdová

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Ostružinové lodičky

Postup přípravy

  1. Suroviny na těsto zpracovat a dát na 2 hodiny do lednice.

    Pak vyválet na 2 mm silný plát a formičkami na lodičky vykrájet oválky. Vykrojené těsto vložit do formiček a dno popíchat vidličkou. Upéct v troubě vyhřáté na 200 stupňů.

    Po vychladnutí polít vnitřek lodiček čokoládovou polevou, aby nezvlhly od krému. Po ztuhnutí naplnit krémem a ozdobit ovocem.

  2. Krém:

    Ostružiny svaříme s troškou vody. Pak přes síto propasírujeme, aby se odstranily zrníčka. Pokud je vody v ostružinách příliš, necháme ji vydusit, aby ostružiny měli konzistenci marmelády. Necháme pořádně vystydnout.

    Šlehačku a mascarpone ušleháme s oběma ztužovači do hladkého krému. Potom přišleháme tvaroh a ostružiny. Přisladíme podle chuti.

    Krém:
Ostružiny svaříme s troškou vody. Pak přes síto propasírujeme, aby se odstranily zrníčka. Pokud je vody v ostružinách příliš, necháme ji vydusit, aby ostružiny měli konzistenci marmelády. Necháme pořádně vystydnout.
Šlehačku a mascarpone ušleháme s oběma ztužovači do hladkého krému. Potom přišleháme tvaroh a ostružiny. Přisladíme podle chuti.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte