Ostrá kuřecí polévka (pomalý hrnec)

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Ostrá kuřecí polévka (pomalý hrnec)

Ideální pro zahřátí v sychravém počasí.

Postup přípravy

  1. Do pomalého hrnce dáme očištěnou mrkev, celer, petržel. Cibuli, česnek a zázvor i se slupkou. Přidáme kuře, badyán koriandr a sůl. Zalijeme zhruba 1 l vody. Hrnec zapneme na L a necháme táhnout alespoň 6 hodin.

  2. Vývar přecedíme do hrnce. Z vývaru sebereme všechen tuk. Ve vývaru uvaříme nudle.

    Maso obereme a dáme stranou. Mrkev, celer a petržel nakrájíme. Z cibule, česneku a zázvoru sloupneme slupku a rozmačkáme.

  3. Když jsou nudle uvařené, vrátíme do polévky maso a zeleninu a necháme prohřát.

    Servírujeme ozdobené čerstvým nakrájeným pórkem a chilli papričkami.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte