Ideální pro zahřátí v sychravém počasí.
- 6h
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
kuřecí polévková směs - krky, hřbety, skelet 1 000 g |
1 000 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
5 kusů |
5 kusů |
5 cm |
5 cm |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
30 g |
30 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Do pomalého hrnce dáme očištěnou mrkev, celer, petržel. Cibuli, česnek a zázvor i se slupkou. Přidáme kuře, badyán koriandr a sůl. Zalijeme zhruba 1 l vody. Hrnec zapneme na L a necháme táhnout alespoň 6 hodin.
-
Vývar přecedíme do hrnce. Z vývaru sebereme všechen tuk. Ve vývaru uvaříme nudle.
Maso obereme a dáme stranou. Mrkev, celer a petržel nakrájíme. Z cibule, česneku a zázvoru sloupneme slupku a rozmačkáme.
-
Když jsou nudle uvařené, vrátíme do polévky maso a zeleninu a necháme prohřát.
Servírujeme ozdobené čerstvým nakrájeným pórkem a chilli papričkami.
Makronutrienty
18%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 788 kJ | 3 007 kJ |
Kalorická hodnota | 188 kcal | 719 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,34 g
1,03 g |
20,4 g
3,93 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,534 SVJ | 2,04 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,2 g
10,2 g |
58,2 g
38,9 g |
Bílkoviny | 8,41 g | 32,1 g |
Sůl | 1,09 g | 4,17 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů