Moc dobré nízkocacharidové pečivo od Kači Kolníkové, děkujeme :)
- 1h:15m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
nastrouhat na jemno(může být i gouda) 100 g |
100 g |
60 g |
60 g |
40 g |
40 g |
10 g |
10 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 13 g |
13 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
20 g |
20 g |
30 g |
30 g |
Oříšky - část jsem rozpůlila a část nechala celé. 30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Vejce se solí jsem vyšlehala do pěny a vmíchala nastrouhaný sýr. Suché ingredience jsem si smíchala dohromady a přidala společně s oříšky a slun.semínky k vajíčku se sýrem.Vařečkou jsem vymíchala těsto a potom vypracovala rukou.. nechala 8 minut odpočinout…
-
Pak jsem vytvarovala bochník(jde to dobře těsto nějak nelepí) na třech místech nakrojila a posypala dýňovým semínkem,sezamem a kousky mandlí.
Pekla jsem na 200 stupňů 20 minut pak na 160 stupňů 40 minut.
Makronutrienty
13%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 407 kJ | 749 kJ |
Kalorická hodnota | 336 kcal | 179 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,61 g
1,3 g |
3,52 g
0,69 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,661 SVJ | 0,352 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
26,7 g
6,79 g |
14,2 g
3,61 g |
Bílkoviny | 17,2 g | 9,17 g |
Sůl | 2,37 g | 1,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů