Oříškovo-tvarohový dort
Lowcarb dort - třeba na Velikonoce či oslavu. Další recepty, fotky, příběhy naleznete i zde: https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Dorty
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 100 g |
kokos sušený, strouhaný | 20 g |
vajíčka | 4 kusy |
voda vlažná | 4 lžíce |
xylitol, cukr březový | 1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
tvaroh měkký tučný | 500 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 250 ml |
máslo z lískových oříšků, krém | 40 g |
čekankový sirup | 10 g |
Postup přípravy
-
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se solí do pevného sněhu, žloutky s vodou a xylitolu do světlé pěny. Do žloutkové pěny přidáme mandlovou mouku, kokos, prášek do pečiva a opatrně zamícháme. Poté pomalu lehce vmícháme sníh a nalijeme do formy (21cm) vyložené pečícím papírem. Pečeme na 180 stupňů do zezlátnutí (cca 20-25 minut - špejlí prověříme propečení).
-
Smetanu si vyšleháme s tvarohem, poté přišleháme ořechové máslo a kdo potřebuje dosladí ještě čekankovým sirupem. Korpus si rozřízneme na dva platy a necháme vychladnout, poté skládáme do formy - korpus, krém, korpus, krém, zdobení (fialky, mladé listy angreštu, borůvky).
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů