Orientální hummus z bílých fazolí
Hummus nemusíte dělat jen z cizrny. Tenhle je z bílých fazolí a chutná také velmi dobře!
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
fazole bílé sterilované | 260 g |
tahini, sezamová pasta | 30 g |
česnek | 3 stroužky |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžíce |
olivový olej | 2 lžíce |
voda | 2 lžíce |
sůl | 0,3 lžičky |
pepř černý mletý | 1 špetka |
paprika čili pálivá | 1 špetka |
římský kmín mletý, cumin | 1 g |
Postup přípravy
-
Česnek utřeme, fazole slijeme a propláchneme. Do mixéru vložíme všechny ingredience a umixujeme v hladkou pastu. Pokud bude potřeba, přidáme trochu vody nebo citronové šťávy. Dochutíme dle vlastních preferencí - můžeme používat různá koření, přidat zelené bylinky (koriandr, pažitku) nebo jarní cibulku. Fantazii se meze nekladou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů