Orientální hummus z bílých fazolí

Jídelní plán

Hummus nemusíte dělat jen z cizrny. Tenhle je z bílých fazolí a chutná také velmi dobře!

Orientální hummus z bílých fazolí

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
fazole bílé sterilované 260 g
tahini, sezamová pasta 30 g
česnek 3 stroužky
citronová šťáva, čerstvá 1 lžíce
olivový olej 2 lžíce
voda 2 lžíce
sůl 0,3 lžičky
pepř černý mletý 1 špetka
paprika čili pálivá 1 špetka
římský kmín mletý, cumin 1 g

Postup přípravy

  1. Česnek utřeme, fazole slijeme a propláchneme. Do mixéru vložíme všechny ingredience a umixujeme v hladkou pastu. Pokud bude potřeba, přidáme trochu vody nebo citronové šťávy. Dochutíme dle vlastních preferencí - můžeme používat různá koření, přidat zelené bylinky (koriandr, pažitku) nebo jarní cibulku. Fantazii se meze nekladou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů