Vláčný, voňavý lowcarb dezert, plný ořechů a tvarohu. Nejlepší je druhý, třetí a čtvrtý den:)
- 30m
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
50 g |
50 g |
20 g |
20 g |
20 g |
20 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Náplň | |
250 g |
250 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
Navrch | |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Ze všech surovin si vypracujeme vláčné těsto.
Dala jsem do formy 20 cm, vystlané pečícím papírem.
Předpečeme asi 10 minut.
-
Mezitím si vymícháme náplň.
Z kokosu, másla a sladidla si umixujeme drobenku( nemusí být; ale je na koláči výborná).
Ořechy nadrtíme.
-
Předpečený korpus vyndáme z trouby a nalijeme tvarohovou náplň.
Já pod ní ještě natřela domácí marmeládu z bobulí.
Dopečeme asi 15 minut/190°C.
-
Hotový ještě teplý koláč posypeme drcenými ořechy a drobenkou.
Necháme v chladu rozležet do druhého dne.
Sama jsem velmi mile překvapena lahodnou chutí a vláčností.
Makronutrienty
27%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 181 kJ | 1 097 kJ |
Kalorická hodnota | 282 kcal | 262 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12 g
2,6 g |
11,2 g
2,42 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,2 SVJ | 1,12 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,8 g
10,1 g |
21,2 g
9,4 g |
Bílkoviny | 10,6 g | 9,82 g |
Sůl | 0,379 g | 0,352 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů