Ořechový perník
- 1h
- 25 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 25 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
polohrubá mouka pšeničná | 500 g |
cukr krupice | 150 g |
mléko | 500 ml |
máslo | 250 g |
med včelí | 2 lžíce |
ořechy vlašské | 40 g |
kypřící prášek do perníku | 1 kus |
vejce slepičí střední, m | 1 kus |
Postup přípravy
-
Smícháme suché přísady, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozpustili med, přidáme vejce a rozpuštěný tuk. Zamícháme a nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů do růžova. Já jsem polévala tmavou a světlou čokoládou, ale nemusí být, perník je výborný i bez polevy.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů