Ořechový perník

Dagmar Kazdová

Ořechový perník

Suroviny pro 25 osob

Čeho Kolik
polohrubá mouka pšeničná 500 g
cukr krupice 150 g
mléko 500 ml
máslo 250 g
med včelí 2 lžíce
ořechy vlašské 40 g
kypřící prášek do perníku 1 kus
vejce slepičí střední, m 1 kus

Postup přípravy

  1. Smícháme suché přísady, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozpustili med, přidáme vejce a rozpuštěný tuk. Zamícháme a nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů do růžova. Já jsem polévala tmavou a světlou čokoládou, ale nemusí být, perník je výborný i bez polevy.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů