- 1h
- 25 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
500 g |
500 g |
150 g |
150 g |
500 ml |
500 ml |
250 g |
250 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
40 g |
40 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Smícháme suché přísady, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozpustili med, přidáme vejce a rozpuštěný tuk. Zamícháme a nalijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů do růžova. Já jsem polévala tmavou a světlou čokoládou, ale nemusí být, perník je výborný i bez polevy.
Makronutrienty
62%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 432 kJ | 873 kJ |
Kalorická hodnota | 342 kcal | 209 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
39,9 g
10,1 g |
24,3 g
6,15 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,99 SVJ | 2,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,9 g
9,48 g |
10,9 g
5,78 g |
Bílkoviny | 6,12 g | 3,73 g |
Sůl | 0,449 g | 0,274 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů