Ořechový korpus na dort LC
Tento ořechový korpus je naprosto skvělý a můžete ho plnit jakoukoli nádivkou - podle toho, co máte rádi. Korpus je hezky nadýchaný a měkký. Tento recept na nízkosacharidový ořechový dortový korpus patří k mým nejoblíbenějším. Dobrou chuť.
- 30m
- 8 porcí
- jednoduché
Suroviny pro 8 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vejce slepičí střední, m | 2 g |
ořechy vlašské mleté | 50 g |
mandle mleté | 50 g |
máslo čerstvé | 40 g |
rum (originál tuzemský) | 1 lžíce |
voda vlažná | 3 lžíce |
skořice mletá | 0,5 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 6 g |
xylitol, cukr březový | 10 g |
mléko sušené | 17 g |
Postup přípravy
-
Těsto - mleté ořechy a mandle, syrovátku, skořici a prášek do pečiva smícháme v misce. Změklé máslo ušleháme se sladidlem, přidáme žloutky, rum, zašleháme, přidáme vlažnou vodu a opět zašleháme. Nakonec vmícháme sypké suroviny a opatrně do ořechové směsi vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto navrstvíme do vymazané a vysypané formy (průměr cca 19 cm). Pokud chcete větší nebo vyšší korpus, udělejte jej z dvojité dávky. Pečeme cca 15min. při 180C do růžova. Dobu pečení přizpůsobte Vašim podmínkám.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů