Ořechový korpus na dort LC

Zdena

Tento ořechový korpus je naprosto skvělý a můžete ho plnit jakoukoli nádivkou - podle toho, co máte rádi. Korpus je hezky nadýchaný a měkký. Tento recept na nízkosacharidový ořechový dortový korpus patří k mým nejoblíbenějším. Dobrou chuť.

Ořechový korpus na dort LC

Suroviny pro 8 osob

Čeho Kolik
vejce slepičí střední, m 2 g
ořechy vlašské mleté 50 g
mandle mleté 50 g
máslo čerstvé 40 g
rum (originál tuzemský) 1 lžíce
voda vlažná 3 lžíce
skořice mletá 0,5 lžičky
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 6 g
xylitol, cukr březový 10 g
mléko sušené 17 g

Postup přípravy

  1. Těsto - mleté ořechy a mandle, syrovátku, skořici a prášek do pečiva smícháme v misce. Změklé máslo ušleháme se sladidlem, přidáme žloutky, rum, zašleháme, přidáme vlažnou vodu a opět zašleháme. Nakonec vmícháme sypké suroviny a opatrně do ořechové směsi vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto navrstvíme do vymazané a vysypané formy (průměr cca 19 cm). Pokud chcete větší nebo vyšší korpus, udělejte jej z dvojité dávky. Pečeme cca 15min. při 180C do růžova. Dobu pečení přizpůsobte Vašim podmínkám.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů