Tento ořechový korpus je naprosto skvělý a můžete ho plnit jakoukoli nádivkou - podle toho, co máte rádi. Korpus je hezky nadýchaný a měkký. Tento recept na nízkosacharidový ořechový dortový korpus patří k mým nejoblíbenějším. Dobrou chuť.
- 30m
- 8 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 g |
2 g |
50 g |
50 g |
50 g |
50 g |
40 g |
40 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 čajová lžička 6 g |
6 g |
10 g |
10 g |
17 g |
17 g |
Postup přípravy
-
Těsto - mleté ořechy a mandle, syrovátku, skořici a prášek do pečiva smícháme v misce. Změklé máslo ušleháme se sladidlem, přidáme žloutky, rum, zašleháme, přidáme vlažnou vodu a opět zašleháme. Nakonec vmícháme sypké suroviny a opatrně do ořechové směsi vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto navrstvíme do vymazané a vysypané formy (průměr cca 19 cm). Pokud chcete větší nebo vyšší korpus, udělejte jej z dvojité dávky. Pečeme cca 15min. při 180C do růžova. Dobu pečení přizpůsobte Vašim podmínkám.
Makronutrienty
25%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 021 kJ | 420 kJ |
Kalorická hodnota | 483 kcal | 100 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
17,4 g
5,23 g |
3,62 g
1,09 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,74 SVJ | 0,362 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
42,2 g
12,7 g |
8,77 g
2,64 g |
Bílkoviny | 11,4 g | 2,38 g |
Sůl | 0,984 g | 0,205 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů