Ořechový koláč s krémem - LC
Výborný lowcarb dezert, plný bílkovin! Děkujeme Mirce Hovězákové za recept :)
- 25m
- 10 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
vajíčka | 5 kusů |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
máslo čerstvé | 40 g |
ořechy vlašské mleté | 100 g |
mandlová mouka | 50 g |
mléko polotučné 1,5% tuku | 100 ml |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů | 1 lžička |
citrónová kůra | 1 lžička |
vanilkový extrakt | 0,5 lžičky |
tvaroh měkký tučný | 500 g |
zakysaná smetana | 200 g |
vajíčka | 1 kus |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
citrónová kůra | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
vanilkový extrakt | 0,5 lžičky |
ořechy vlašské | 2 hrsti |
erythritol, sukrin | 4 lžičky |
máslo čerstvé | 4 lžičky |
Postup přípravy
-
Z bílků si ušleháme sníh. Ostatní smícháme, přidáme opatrně sníh a pečeme asi 10 min/170°C.
-
Mezitím smícháme vše na náplň. Nachystáme si drobenku. Na předpečený korpus nalijeme náplň, posypeme drobenkou a ještě dopečeme asi 10 minut.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů