- 30m
- 12 kusů
- jednoduché
Postup přípravy
-
Žĺtka si zmiešame s medom a vlašskými orechmi.
Bielka vyšľaháme do peny a primiešame k zmesi.
Pečieme na 180 stupňov asi 20-25 minút.
Makronutrienty
17%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 911 kJ | 685 kJ |
Kalorická hodnota | 457 kcal | 164 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,6 g
2,02 g |
4,14 g
0,723 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,16 SVJ | 0,414 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
40,5 g
5,08 g |
14,5 g
1,82 g |
Bílkoviny | 14 g | 5,02 g |
Sůl | 0,131 g | 0,047 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů