OŘECHOVÝ CHLÉB
Tenhle chlebík je u nás vyloženě dámská záležitost. Kubík by si ho sice s chutí dal, ale kvůli své alergii na ořechy nemůže. A tatínek má radši klasický "kmíňák". Takže se o něj dělíme s Barčou jen my dvě, ale ani tak dlouho nevydrží. Člověk zhltne klidně tři krajíce jakoby nic.
- 2h
- 16 porcí
- středně obtížné
Suroviny pro 16 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
hladká mouka pšeničná | 200 g |
chlebová mouka pšeničná | 200 g |
chlebová mouka žitná | 100 g |
sůl | 2 lžičky |
voda vlažná | 300 ml |
med včelí | 1 lžíce |
droždí kostka | 0,5 kusu |
olej řepkový | 3 lžíce |
ořechy vlašské | 100 g |
Postup přípravy
-
Těsto zaděláno a vykynuto v pekárně. Poté vyškrábneme na olejem pomaštěnou pracovní plochu, vytvarujeme váleček a uložíme ho do sádlem vymazané formy na biskupský chlebíček (28x9cm).
-
Necháme pod igelitem asi 1 hodinu kynout, pak orosíme a pečeme na nejnižší příčce v troubě 30 minut na 200 a pak ještě 15 minut na 180 stupňů HV.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů