OŘECHOVÝ CHLÉB

Danula

Tenhle chlebík je u nás vyloženě dámská záležitost. Kubík by si ho sice s chutí dal, ale kvůli své alergii na ořechy nemůže. A tatínek má radši klasický "kmíňák". Takže se o něj dělíme s Barčou jen my dvě, ale ani tak dlouho nevydrží. Člověk zhltne klidně tři krajíce jakoby nic.

OŘECHOVÝ CHLÉB

Suroviny pro 16 osob

Čeho Kolik
hladká mouka pšeničná 200 g
chlebová mouka pšeničná 200 g
chlebová mouka žitná 100 g
sůl 2 lžičky
voda vlažná 300 ml
med včelí 1 lžíce
droždí kostka 0,5 kusu
olej řepkový 3 lžíce
ořechy vlašské 100 g

Postup přípravy

  1. Těsto zaděláno a vykynuto v pekárně. Poté vyškrábneme na olejem pomaštěnou pracovní plochu, vytvarujeme váleček a uložíme ho do sádlem vymazané formy na biskupský chlebíček (28x9cm).

  2. Necháme pod igelitem asi 1 hodinu kynout, pak orosíme a pečeme na nejnižší příčce v troubě 30 minut na 200 a pak ještě 15 minut na 180 stupňů HV.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů